Тържествено отбелязваме Бабинден на 21 януари

 Тържествено отбелязваме Бабинден на 21 януари

Тази година Велинград ще отбележи тържествено Бабинден. На 21 януари от 10:00 часа във фоайето на общинска администрация ще се състои традиционният ритуал „Даване име на дете”. В програмата ще вземат участие мъжка фолклорна група, женски народен хор и оркестър към Представителен ансамбъл за народни песни и танци „Чепино” при ОНЧ ,,Св.св.Кирил и Методий- 1905”.

В 11:00 часа Младежка музикална формация при ЦПЛР-ОДК– Велинград с диригент Елин Костадинов с празнично дефиле ще поведе всички присъстващи към площад „Николай Гяуров“ .

От 11:30 часа на сцената членовете на Културен клуб на пенсионера – кв. Каменица ще представят възстановка на народния обичай „Поливане”. Кметът на община Велинград д-р Костадин Коев ще връчи и наградите за Най-добър акушер-гинеколог на България и на Велинград за 2022-ра година.

За доброто настроение ще се погрижат Мъжка фолклорна група ,,Каменчани“ при НЧ ,,Васил Левски -1904”, ПДЮАНПТ ,, Здравче венче” при НЧ ,,Васил Левски – 1904 ”, народната певица Илияна Георгиева – фолк изпълнител на 2022-ра година. Народният певец Янко Неделчев, подкрепен от национален фонд „Култура“ ще участва благотворително за хората с увреждания.

velingradnews

Свързана публикации

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *