Ученик от Велинград стана трети на националното състезание „Буквоплет”.

 Ученик от Велинград стана трети на националното състезание „Буквоплет”.

Кристина Манчева, НУ „Хр.Ботев“ Плевен спечели първото национално състезание по правопис на български език, което се проведе в Русе. На второ място се класира Елица Борисова, ОУ „Св. Патриарх Евтимий“ ВеликоТърново. На трето място се класира Тома Тетимов от Иновативно средно училище „Св. Св. Кирил и Методий“, Велинград.

Организатор на събитието е Асоциацията на Лайънс клубовете от Дистрикт 130, България, както и Лайънс клуб Русе – Север, който създаде формата „Буквоплет“, превърнал се от миналата година в национална кампания, провеждаща се в много градове от страната. На събитието присъства и дистрикт управителят на Асоциацията на Лайънс клубовете от Дистрикт 130, България Веселин Георгиев.

Участваха 24 деца от 12 български града. Състезанието се проведе в три кръга, а журито, което оценява второкласниците бе в състав: филологът, редактор и журналист Ива Колева, писателката, преподавателка и автор на учебници Анелия Янковска-Сенгалевич, а председател на комисията е преподавателят в Русенския университет „Ангел Кънчев“ д-р Никола Бенин.

pz.24info.bg

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *