Хотелиери също поискаха чист въздух във Велинград

 Хотелиери също поискаха чист въздух във Велинград

Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите във Велинград подкрепи започнатата преди няколко дни гражданска петиция срещу наднорменото замърсяване на въздуха в града. Решението е взето на заседание на браншовата организация през миналата седмица.

Същевременно хората от бизнеса се обръщат към кмета на града Костадин Коев с молба да сезира отговорните за екологичния проблем държавни институции, което да вземат мерки и да бъдат наказани нарушителите, за да бъде запазено името на Велинград като най-добра балнео и СПА дестинация на Балканите. Писмото до градоначалника е подписано от лидера на хотелиерите Златко Златанов.

Припомняме, че жители на Велинград започнаха подписка срещу замърсяването на въздуха. Инициаторите подчертават, че са хора, родени и живеещи в родопския курорт, абсолютно безпристрастни, политически необременени, не защитаващи ничии интереси, а само своите собствени права. Желанието им е да се намали, доколкотo е възможно, замърсяването на града.

Посочват още, че целта им е да сезират ресорните институции, за да бъдат взети подходящи мерки и последното, което искат, е да навредят на имиджа на Велинград.

marica.bg

velingradnews

Свързана публикации

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *