Хотел ЗДРАВЕЦ бе домакин на общото събрание на „Сдружение на хотелиери и ресторантьори – Велинград и Западни Родопи“

 Хотел ЗДРАВЕЦ бе домакин на общото събрание на „Сдружение на хотелиери и ресторантьори – Велинград и Западни Родопи“

Днес се проведе Общото събрание на „Сдружение на хотелиери и ресторантьори – Велинград и Западни Родопи“.

Зам.-министърът на туризма Ирена Георгиева, кметът на община Велинград д-р Коев, зам.-кметът Атанас Палигоров и гости от Балканския алианс на хотелиерските асоциации и БХРА уважиха събитието.

Безспорното събитие, което беляза отминалата 2018 г. бе честването на 10 години от получаване на приза СПА столица на Балканите от IHRA и 70 години от създаването на Велинград.

Г-н Златанов благодари на екипа, който се справи блестящо с организацията на събитията, на подкрепата от Министерството на туризма и лично на г-жа Ангелкова, както и на колегите от хотелите Здравец, Арте, Инфинити, Акватоник, Бор, Вела Хилс, Гранд хотел Велинград, Елбрус, Макси, Олимп, Рич, Роял Спа и Свети Спас, Енира, Уникат, Том и Нези Класик и Вила Вучев, които настаниха и изхраниха безвъзмездно над 80 души от официалните гости.

Той благодари на собствениците, които поеха тези разходи, възлизащи на над 30 000 лв.

Сдружението се наложи, като сериозен фактор за развитието на туристическа дестинация Велинград и си партнира изключително успешно, както с община Велинград в лицето на кмета д-р Коев и г-н Атанас Палигоров, така и с Министерството на туризма и браншовите организации.

Стотици са вече членовете и партньорите, които с притежаваните членски карти имат реални ползи.

Получените награди за нашите хотели през изминалата година са доказателство, че Велинград се превръща в едно изключително привлекателно място, предлагащо най-важното в една почивка – природни дадености, комфорт и незабравими преживявания.

Зам.-министър Георгиева предаде специални поздрави от министър Николина Ангелкова и определи Сдружението като едно от водещите и най-работещо в страната.

Кметът д-р Коев заяви, че е удовлетворен от съвместните усилия на Общинска администрация и Сдружението, които дадоха много положителни резултати в развитието на туризма в нашият град. „Коректните отношения и добрата работа доведоха до повишаване събираемостта на туристическият данък с 57%.“, добави още той.

Адвокат Марин Божков даде отчет за свършеното по казуса с мина Грънчарица, като каза, че битката не е приключила, а в града ни се разпространяват листовки, които подкрепят изграждането и.

Решено бе да продължат действията за запазване на теснолинейката и да се търси международен одит на дестинация Велинград, който да представи дългосрочна визия за развитието и.

Г-н Златанов благодари на домакините от хотел „Здравец“ за гостоприемството и поздрави г-н Салих Кунгьов, който бе удостоен с приза „Най-добър мениджър на Балканите за 2018 г.“

Екип на сръбската телевизия отрази събитието и ще снима филм за Велинград.

velingradnews

Свързана публикации

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *