12 села край Велинград с нова инфраструктура, Борисов инспектира района ( ВИДЕО )

В над 12 села около Велинград се подновява инфраструктура. Това стана ясно при традиционна обиколка на премиера Бойко Борисов с джипа край района. Компания му правят кмета на града Костадин Коев, зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков.

Обиколката започна от Околовръстния път на града, които в момента се ремонтира. „Хората отдавна чакат този ремонт“, изтъкна кметът и допълни, че пътя е много важен, защото по него ще се пътува към София, Бургас и ще се облекчи трафика.

Николай Нанков пък изтъкна, че пътят Велинград-Сърница, на които миналата година е започнал ремонта, сега се довършва. „Сърница е прекрасно място, язовир Доспат има потенциал, посещава се целогодишно“, коментира Коев.

„Родопите са важни, в над 12 села правим инфраструктура, училища, ще се възпозлваме от парите, които ще отпуснат на МОН за ремонти на детски градини. Така че с инфраструктурата селата са живи“, обясни кметът на Борисов. Той изтъкна, че по фонд „Земеделие“ са направени много инвестиции в района.

Борисов се поинтересува кметовете в района от кои партии са. Градоначалникът му отвърна, че са смесени, но от БСП нямало кметове.

monitor.bg

velingradnews

Loading Facebook Comments ...
%d bloggers like this: