125 години отбеляза читалище “Отец Паисий“ във Велинград

Не един, а цели три юбилея бяха отбелязани на сцената на народно читалище „Отец Паисий – 1893“ във Велинград. Самодейците от културната институция бяха подготвили празничен концерт, с който зарадваха жителите и гостите на курорта.

С изпълнения на малки и големи велинградски таланти започна концертът в народно читалище „Отец Паисий“. 125 години от основаването на читалището, 65 години литературен клуб „Никола Вапцаров“ и 40 години от създаването на първия мажоретен състав в България бяха трите годишнини, които бяха чествани на сцената. В спектакъла се включиха градският хор „Николай Гяуров“, вокалните групи „Караоке“ и „Велина“, школата по пиано, певицата Мариам Маврова, както и мажоретен състав „Димитър Мечев“.

Кметът на общината Костадин Коев поднесе плакети за особени заслуги в развитието на Велинград на ръководителите на едни от творческите символи на града. Първия получи председателят на читалищното настоятелство Силвена Байракова, вторият плакет беше за Биляна Масларова – ръководител на мажоретния състав, а Александър Кочев, който е председател на литературен клуб „Никола Вапцаров“, заслужено получи третия плакет.

По време на концерта беше обявен и победителят в конкурса за есе на учениците от среден курс по повод 125 години от създаването на читалището. 12 есета бяха разгледани, а първото място спечели Инас Хатем Рашид.

Костадин Коев отправи и своите пожелания към всички присъстващи на концерта.

 

http://telemedia.bg/bg/regioni/velingrad/125-godini-otbeljaza-chitalishte-otec-paisij-vyv-velingrad

velingradnews

Loading Facebook Comments ...
%d bloggers like this: