15 шофьори употребили алкохол или шофирали с отнети свидетелства за управление на МПС са задържани от полицаите в региона за времето от петък до днес.

15 шофьори употребили алкохол или шофирали с отнети свидетелства за управление на МПС са задържани от полицаите в региона за времето от петък до днес.

Множеството установени закононарушения са в резултат от засилените мерки на сектор „Пътна полиция” и районните управления в областта за ефективен и безкомпромисен контрол над участниците в пътното движение. При рутинни проверки на автопатрули в областта или в резултат на предизвикани пътно-транспортни произшествия били засечени Н.Й.- 56г. от септемврийското село Злокучене, В.Р.- 55г. от Ветрен, М.Б.-21г. от пловдивското село Устина, Й.Д.- 35г. и Г.П.-28г. от Септември, 17-годишен младеж от велинградското село Драгиново, М.С.-19г. от Пазарджик, К.Т.-29г. от пазарджишкото село Ивайло, А.Й.-29г. от село Динката и Г.Х.-37г. от село Главиница. Мъжете били зад волана на леки автомобили, мотоциклети или мотопеди след употребен алкохол в границите между 1.17 и 2.93 промила по показания на дрегерите. Освен тях са установени Г.В.-29г. от село Огняново, Й.С.-58г. от Ракитово, 16 и 14-годишни тийнейджъри от Пазарджик. Те били зад волана или с отнети шофьорски книжки или въобще без да притежават такива. 14-годишният младеж дори бил засечен по улиците на областния град с мощен джип „БМВ Х6”. Спрямо всички заловени водачи са образувани 7 бързи, 7 незабавни и едно досъдебно производство по общия ред. В резултат на едно от пътно-транспортните произшествия е пострадала жена, която е настанена в болнично заведение с фрактура на ръката.

 

 

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик

Още новини