25 години на сцена ДЮВИШ „Звънче”- Велинград

25 години на сцена ДЮВИШ „Звънче”- Велинград

ДЮВИШ „Звънче”- 25 години на сцена
На 14 април 2022 г. от 18:00 ч. в залата на НЧ „Васил Левски-1904” Детско юношеска вокална инструментална школа „Звънче” с ръководители сем. Йорданка и Иван Казалиеви проведоха своя юбилеен празничен концерт.
25-годишната история на Звънчетата е дала на Велинград многобройни поводи за гордост, а всяка тяхна изява е истински празник. През всички тези години на упорита работа, през школата са преминали повече от 200 деца, като много от тях са продължили образованието си в музикални паралелки в училища в страната, както и в Музикалната консерватория. Възпитаниците на сем. Казалиеви пеят на 14 езика. С множеството си отличия от национални и международни конкурси школата заслужено е завоювала престижна позиция сред водещите школи в страната.
Събитието бе наситено с много песни, настроение и бурни овации от почитатели и приятели на школата.
На сцената се изявиха и бивши възпитаници на ДЮВИШ „Звънче”, които предизвикаха много вълнение у сем. Казалиеви.
Участие в празничния концерт взеха още и грациозните танцьори на КСТ „Импулс-Велинград 2002” и талантливите инструменталисти към ЦПЛР-ОДК с ръководител Катерина Мирчева.
Официални гости на юбилейния концерт бяха кметът на община Велинград д-р Костадин Коев, зам.-кметовете Светла Томова и Атанас Палигоров и известният български композитор, инструменталист, поет и певец Хайгашот Агасян.

Пресцентър община Велинград (14-04-2022)

Още новини

Loading Facebook Comments ...