Според извършената аутопсия на починалия по първоначални данни е възможно смъртта му да е вследствие на нанесени удари

51-годишен мъж от Ракитово е намерен починал на връх Свобода в Западните Родопи, съобщават от ОД МВР – Смолян. Снощи около 22:30 часа на телефон 112 е получен сигнал, че на върха, в землището на с. Давидково, община Баните, има човек в безпомощно състояние. На място незабавно пристига екип на ЦСМП – Баните, който намира 51-годишен мъж от гр. Ракитово починал.
Тялото му е транспортирано в МБАЛ – Смолян, за извършване на аутопсия.
Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група при РУ – Мадан и е извършен оглед. По случая е образувано досъдебно производство и е докладвано на Окръжна прокуратура – Смолян.
Според смолянското издание „Отзвук” починалият е дървосекач от Ракитово и е издъхнал снощи след сбиване с колега край връх „Свобода“.
Свадата между 56-годишния Ангел и 51-годишния Наско станала през деня. По-късно Наско не се почувствал добре и потърсил лекарска помощ. Пред медиците той не съобщил за сбиването. Бил пиян и след прегледа Ангел го прибрал с техния микробус. Към 22:00 часа мъжът умира. Колегата му подал сигнал на 112.
Днес е била извършена аутопсия на починалия, като първоначалните данни са, че смъртта може да е вследствие на нанесени удари.
Наско и Ангел са роми от Ракитово и са съседи. От миналата година работят в района на Давидково. Образувано е досъдебно производство.
videlinabg.com