60 години ОУ Георги Бенковски – Велинград

Тържествено Основно училище „Георги Бенковски“ във Велинград отбеляза 60 години от своето създаване. Малки и големи се включиха в специално подготвен патриотичен рецитал и заслужено получиха бурните аплодисменти на присъстващите на празника. Ангел Узунов и оператора Осман Маджиров разказват за празника.

Животът на едно училище е като живота на човека – има своето създаване, свой път, своя история, тясно свързана със своите емблематични фигури и личности в лицето на директори, учители, ученици, служители и помощен персонал. Хора, за които ОУ „Георги Бенковски“ става житейска съдба.

Началото е поставено в далечната 1958 година. Първоначално училището се помещава в две малки стаички в лъдженските гробища. Първата учителка е Минка Попова, която започва работа с едва 20 деца. Следват години, в които учебното заведение се утвърждава. През 1978 година е удостоено с Грамота за постигнати постижения в обучението на учениците и наградено с указ на Държавния съвет. От 1999 година начело на ОУ „Георги Бенковски“ е Лиляна Зирева.

Поздрави по случай юбилея отправиха и от Регионалното управление по образованието в Пазарджик, както и кметът на община Велинград Костадин Коев.

А за гостите на юбилея възпитаниците на ОУ „Георги Бенковски“ бяха подготвили и голям патриотичен концерт.

telemedia.bg

velingradnews

Loading Facebook Comments ...
%d bloggers like this: