9 човека от операционен блок в МБАЛ – Велинград напускат

 9 човека от операционен блок в МБАЛ – Велинград напускат

Колективна оставка на част от работещите в операционния блок на общинската болница във Велинград предизвика ново напрежение около лечебното заведение. Кое провокира тези действия в част от медицинския персонал и ще се справи ли ръководството с поредното изпитание, провери наш екип.

Часове след като управителят на МБАЛ – Велинград д-р Данчо Гурдев изрази съмнения за злоупотреби в лечебното заведение и поиска от Общинските съветници пълна ревизия на работата на предходни управители, а те му отказаха, се стигна до оставки. Общо 9 човека от операционен блок в болницата подали оставка.

Въпреки разговорите, молбите не били оттеглени, но били променени. С новите, вече бившите служители на болницата, се отказват от част от възнагражденията си, а с това и от месечното предизвестие.

Въпреки внезапните оставки и форсмажорни обстоятелства, ръководството на болницата все пак намира решение.

Ръководството на МБАЛ – Велинград не коментира напускащите с имена, а само начина, по който това се прави. По информация на Телемедиа сред вече бившите служители са санитарки, операционни сестри, както и докторите Жеко Чешмеджиев и Димитър Карабожиков.

Подробности вижте в репортажа на ТЕЛЕМЕДИА.

 

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *