Четирима отмъкнали, нарязали и предали на вторични суровини павилион, други двама крали парфюми и пари

 Четирима отмъкнали, нарязали и предали на вторични суровини павилион, други двама крали парфюми и пари

Шестима извършители на кражби са задържани от полицаите в областта през изминалото денонощие.
Вчера следобед в РУП-Пещера бил получен сигнал от 44-годишния А. В. от Батак, че апаш е успял да задигне два парфюма от магазина му. При проведеното разследване „по горещи следи” станало ясно, че извършител на престъплението е Н. Б., на 56 години, от Севлиево.
Мъж от Пещера подал сигнал в местното полицейско управление, че неизвестни са нарязали и отмъкнали метален павилион, негова собственост. В хода на проведеното разследване служители от група „Криминална полиция” стигнали до самоличността на апашите. Оказало се, че това са 23-годишният Н. П. от Костинброд, връстникът му Й. П. от баташкото село Фотиново, пещерецът Г. Т., на 25 години, и 16-годишният му брат. Нарязания павилион бил открит в пункт за изкупуване на метални отпадъци.
Около 3:30 ч. вчера апаш е разбил стъкло на телефонна кабина във Велинград, собственост на мъж от съседното село Света Петка. Била извършена кражба на 50 лева от оборота, чийто автор бил 28-годишният М. Р. от курортния град.
И шестимата апаши са задържани в арестите на полицейските управления в Пещера и Велинград, спрямо тях се водят полицейски производства.
 
Източник: videlinabg.com

velingradnews

%d bloggers like this: