Lidl затваря по Коледа

 Lidl затваря по Коледа

Компанията държи на баланса между личния живот и работата на служителите си

Търговската веригата Lidl няма да работи на 25 декември. От компанията обявиха, че почивният ден е специален подарък за нейните служители. Така всичките 82 магазина на търговската верига няма да отворят врати за клиенти.

„Това е поредната стъпка, с която Лидл България заявява дългосрочната си политика да се грижи за хората в компанията. Решението е естествено продължение на проекта „Работодателска марка“, чиято цел е да насърчава и подкрепя развитието на всеки един служител, както и да предоставя условия за баланс между работа и личен живот.

Така в празничните дни магазините на Lidl няма да работят в дните на Коледа, 25-и декември, и в първия ден на Новата година, 1-ви януари“, обясниха от фирмата.

„Това е част от цялостната ни стратегия да предоставяме на своите служители възможности за балансиран и пълноценен начин на живот“, коментира Милена Драгийcка, главен изпълнителен директор на „Лидл България“.

През миналия месец лидерът на пазара на бързооборотни стоки „Кауфланд България“ също обяви 25 декември за почивен ден. От компанията отбелязаха, че уважават личния живот на служителите си и държат на баланса между него и служебните им ангажименти.

economic.bg

velingradnews

Loading Facebook Comments ...
%d bloggers like this: