Ракитовка наби сестра от Инфекциозното в Пазарджик

Четиридесет и пет годишна ракитовка е в ареста, защото налетяла на бой срещу медицинска сестра от „Инфекциозно отделение“ на МБАЛ – Пазарджик. Случката станала около 19 ч. вечерта в сряда, когато Р. С. трябвало да напусне отделението, а на нейно място да дойде сестра.

 От няколко дни тя била придружител на болната си 74-годишна майка, която е настанена в отделението след тежък инсулт с марсилска треска. Вътрешният ред забранява излизането от отделението извън регламентираните часове за посещение на близките, казаха от болницата. Това е и причината да не се допуска пациентите или техните придружители да излизат от сградата. Побойничката обаче настоявала да излиза да пуши, освен това пречела на сестрите да дават лекарства на майка , както и да  включват системи. Това наложило завеждащата отделението д-р Пишмишева да поиска среща с роднините и да им разкаже за ситуацията. Така се стигнало и до решението Р. С. да си отиде у дома.  
Това довело до пререкания, а с ангажимента да я изпрати до входа се заела 64-годишната М. В. която попаднала под юмруците на разбеснялата се жена. Пострадалата е била ударена в областта на лицето, а в резултат на побоя има охлузни рани по цялото тяло. Пристигналият на мястото автопатрул от РУП-Пазарджик задържал побойничката в ареста. По случая се води бързо производство.
Сестрата има 45-годишен стаж, коментираха нейни колеги. Нападнатата жена е освидетелствана от съдебен лекар. Тя ще съди ракитовката, нанесла  побой.

Източник: marica.bg

 

velingradnews

%d bloggers like this: