SMS паркиране и в Синята зона на СПА СТОЛИЦАТА

И във Велинград въвеждат SMS-паркиране. Предложението получи подкрепата на общинските съветници. От общината заявиха, че промените ще бъдат въведени за този летен сезон. Цената за паркиране в Синя зона остава 1,20 лева.

След дългогодишни обещания на не едно общинско ръководство, заплащането с SMS за престой в Синята зона и на Велинград ще стане факт.

Общинските съветници в курорта подкрепиха предложените промени в Наредбата за организацията и безопасността на движението. Целите са две. На първо място да бъдат улеснени шофьорите, които паркират в Сините зони и след това реформа в общинското мега предприятие „Спортни имоти и пазари – Туристически информационен център“. И тук управляващите признаха за натрупваните с години проблеми.

Един от основните проблеми е раздутият, според мнозина, щат на работещите в Синята зона. Затова и там ще има реформи, категоричен е заместник-кметът.

Според данните в годишния отчет на предприятието за 2017 година приходите възлизат на 128 110 лева, а разходите – 184 660 лева.

В дейността са ангажирани 18 служители, 3 щата контрол автотранспорт, един организатор Синя зона и един ръководител отдел „Контрол паркиране“. 2000 лева са похарчени за горива, 500 лева за други материали и 4000 лева за външни услуги.

Цената за паркиране в синята зона няма да бъде променяна, категорични са управляващите. Тя остава в размер на 1,20 с ДДС да час престой.

telemedia.bg

velingradnews

Loading Facebook Comments ...
%d bloggers like this: