Ваканцията в Турция по-евтина от Велинград

Пълни хотели за празниците и никакви свободни места, отчетоха представители на туристическия бранш в СПА столицата на Балканите – Велинград.

Правят се отстъпки от 10 или 15%. Засега продължава да е най-силен интересът сред руските гости. Атанас Шопов, администратор в известен хотел, казва, че е приключил с резервациите още преди месец и половина. Цените за вилите от селски тип варират от 20-50 лева на човек за нощувка до 900 лева за наемане на цяла къща за шест дни с пет нощувки за компания от 10 човека.

Според експерти в бранша почивката във Велинград е еднаква или дори по-скъпа от такава в сравним като категория и условия хотел в Гърция или Турция. При това – до двете съседни страни туроператорите поемат и транспорта, докато самостоятелно организираната в родопския курорт почивка ще се оскъпи и с разходите за гориво.

Курортите в южната ни съседка предлагат екзотика на поносими цени. Офертите за Великден тръгват от 650 лева на човек в тризвездните хотели. В тази цена влиза пътуване, пет нощувки, закуски и вечери, празнична вечеря и застраховка.

Източник: standartnews.com

velingradnews

%d блогъра харесват това: