ВиК дружеството във Велинград с нов управител

 ВиК дружеството във Велинград с нов управител

След бойкота на общинските съветници, днес ДГ “Детски рай” във Велинград получи средства за неотложен ремонт. Това стана на редовното за месеца заседание на Общинския съвет в курорта. На него бе избран и нов управител на общинското ВиК дружество.

Рени Тренова застава начело на ВКТВ във Велинград. Тя бе избрана единодушно за временно изпълняващ длъжността управител на водното дружество. Кандидатурата й издигна председателят на местния парламент Любомир Перчинков.

Съветниците освободиха от поста Цветан Сотиров, но не и от отговорността му за времето, в което той управлява водното дружество. Исканията за нови количества на минерална вода от инвеститори предизвикаха дискусия в залата.

В предизборна реторика са чуха и много искания и предложения относно разпределението на природното богатство. Намесен бе и минералният басейн в Каменица, който е частна собственост. Според съветници обаче общината трябвало да пази количества минерална вода за евентуални бъдещи инвестиционни интереси там.

Близо 29 хил. лв. ще отпусне община Велинград за неотложните ремонтни дейности в сградата на ДГ “Детски рай”. След като не се събраха в извънредно заседание, сега съветниците разрешиха разхода.

telemedia.bg

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

%d bloggers like this: