Всички искаме да сме слаби и красиви. С идеални форми и идеални размери.  Знаем обаче, че затова трябва да се полагат много усилия и то всеки ден.  Строги диети, часове наред в залата, лишения… Знаете как е. И все пак, в търсене на идеалната фигура, повечето от нас успяват да запазят здравия разум и да осъзнаят кога трябва да се спре.

Историята доказва, че не всички разсъждават така.  Затова и сме решили да ви покажем трите най-опасни диети в света.  Показвали сме ви кои диети никога да не спазвате, а също и най-откачените хранителни режими, но тези, които ви представяме днес, бият всички рекорди по опасност.

1. Диета с цигари или диетата на манекенките

При нея се приемат единствено цигари и вода. Най-разпространена е сред моделите, които трябва да поддържат тегло много под нормата.

И това не е изобщо „нов хит“ сред диетите. Тази, ако изобщо можем да я наречем, „диета“ съществува още от 1920 година, когато цигарените компании рекламират продуктите си като „топящи килограми“ заради способността на никотина да потиска глада.

Има ли смисъл да обясняваме защо е опасна? От една страна, имаме гладуващ организъм. От друга, цигарите, които са толкова опасни сами по себе си, а в съчетание с глад – направо взривоопасни.

2. Диета с червеи 

По-точно става дума за тении. Тази диета е в два варианта – или се ядат живи червеи (потиснете желанието си да повърнете в този момент), или се купуват хапчета с тях.

Чудите се защо го правят? Тениите убиват апетита, но и смилат всичко, с което човек се е хранил. Така на организма не му остава нищо…

Тази диета съществува от началото на 20 век. Тези, които я прилагат, вярват, че след като достигнат желаното тегло, с медикаменти ще убият настанилите се в организма им тении.

Абсурдната диета е толкова опасна, че дори е забранена от Агенция по лекарствата и храните.

3. Диета с хормона на бременността

Продължава точно 28 дена.  Създадена е от д-р Саймънс в началото на 20 век.

За какво става дума? Хормонът на бременността се произвежда в плацентата по време на бременността и се изолира в урината. Може да се инжектира директно в кръвта, да се приема на капки или чрез крем да се втрива в кожата.

photl.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

По време на третирането с този хормон д-р Саймънс препоръчва да се приема много малко храна – под 800 ккал дневно.

Чрез този хормон се стимулира функцията на хипоталамуса – нарушенията в неговото функциониране водят до трупане на килограми.

Както се досещате, основната функция на този хормон не е да кара хората да отслабват. Затова и е толкова вредно. Свръхстимулирането на хипоталамуса води до сериозно здравословни проблеми.

А 800 ккал на ден си е направо глад, така че представяте си колко сериозни и опасни са последиците върху организма от тази диета.

Е, както виждате, откачени хора по света, колкото искаш. Хубава фигура се постига не с глад и опасни лекарства, а с правилно хранене и движение.

 

kulinar.bg