Най-опасните забележителности в България

 Най-опасните забележителности в България
Адреналин, адреналин, адреналин – това е ключовият фактор, който се оказва решаващ в избора на дестинация за голяма част от туристите по света. България също има какво да предложи на любителите на екстремните усещания. Вижте пет родни забележителности, които са подходящи за скачане с бънджи, гмуркане, рафтинг, катерене или парапланеризъм.
942514
Пещера Проходна
Намира се край луковитското село Карлуково. Това е най-дългият пещерен тунел у нас с 365 м дължина и височина на входовете 56 м. В средната зала на пещерата таванът е прояден от ерозия и е пропаднал, което осигурява естествена светлина във вътрешността й. В резултат на този процес е образуван и един феномен – така наречените Очи на Бога. Проходна се смята за едно от малкото пещери по света, от чийто свод могат да се правят бънджи скокове. Освен страхотно приключение, скокът ви гарантира много адреналин и невероятна гледка. Скок от свода на пещерата можете да видите във видеото по-долу.
88874
Лакатнишки скали Лакатнишките скали са едно от любимите места за катерене на практикуващите този спорт. Те се намират в Искърския пролом в Стара планина. Изградени от червени пясъчници и варовици, на места те достигат до височина от над 250 метра над водите на река Искър. В тях са образувани много пещери, като една от най-любимите на катерачите е Вражата дупка.
86333
men.hotnews.bg