Питка с мед и много щастливи усмивки посрещнаха д-р Коев в ДГ „Фантазия“

 Питка с мед и много щастливи усмивки посрещнаха д-р Коев в ДГ „Фантазия“

„Днес е прекрасен ден за мен, защото имам нов повод за радост! Откривам втората детска площадка, този път – в ДГ ”Фантазия”.“С тези думи се обърна д-р Костадин Коев към децата, родителите и целия екип на ДГ „Фантазия“. Проектът, финансиран от МОСВ, чрез национална кампания за „Чиста околна среда” 2018 г., даде възможност да бъде изградена още една детска площадка.

„Поздравявам екипа на ДГ”Фантазия” и гостите за успешната реализация на този прекрасен проект, благодарение на който, децата ще имат възможност да се радват на по-удобни, по-безопасни и красиви места за игра.“, каза със задоволство Кмета на община Велинград.

След като преряза лентата, д-р Коев посети мястото за обучение и възпитание на най-малките. Г-жа Мая Якимова – директор на детското заведение с гордост разказа на Кмета, че само 5 общини в страната работят по пилотен проект на Министерство на образованието „Утринна приказка“.

Целта му е адаптация на децата от първа група, за да преодолеят по-лесно раздялата с родителите си, стъпвайки за първи път в детската градина. Всяка сутрин родители се преобличат в приказни герои и четат на децата любими приказки, като така ги приобщават към новото детско семейство.

velingradnews

Loading Facebook Comments ...
%d bloggers like this: