Регистрираха COVID-19 в училище и в общинска администрация Велинград

19 велинградчани – 5 мъже и 14 жени дадоха положителни проби за COVID-19 през изминалата седмица.

Данните са на Регионалната здравна инспекция – Пазарджик.

На 13 октомври РЗИ съобщи за 81-годишна жена от Велинград с положителен тест за коронавирус и множество други заболявания, която е починала.

Сред заразените с COVID-19 са директорът и зам.-директорът на Националната професионална гимназия по горско стопанство „Христо Ботев“. По разпоредба на РЗИ в училището се извършва дезинфекция.

На 16 октомври за задължителната дезинфекция бе затворена и сградата на Община Велинград, след като служителка се оказа с положителен тест за COVID-19. Със заповед на кмета К. Коев бе разпоредено общината да остане частично затворена и на 19 октомври.

От РЗИ съобщават, че сред заразените с коронавируса във Велинград са лекарка по дентална медицина, както и рехабилитаторка в Медицински център „Асклепий“.

Областният кризисен щаб заседава на 14 октомври в Пазарджик и призова за по-строг контрол на въведените противоепидемични мерки.

По общини за контрола отговарят кметовете, полицията и РЗИ. Целта е да бъде намален броят на заразените и на контактните.

На фона на тревожните данни за разпространението на вируса продължават проверките по сигнали за злоупотреби в общинската болница.

Управителят д-р Жеко Чешмеджиев е в отпуск, а в общината се проведе работна среща по проблемите на здравното заведение, но при закрити врата.

tempo.velingrad.com

20-10-2020

Ari Kremen

Loading Facebook Comments ...
%d bloggers like this: