От 22-октомври-2020 (четвъртък) носенето на маски на открито е задължително

 От 22-октомври-2020 (четвъртък) носенето на маски на открито е задължително

От 22-октомври-2020 (четвъртък) носенето на маски и на открито става задължително, обяви здравният министър Костадин Ангелов в гр. Ловеч на извънреден брифинг.

Според него се очаква намаляване на заболеваемостта от коронавирус, ако мерките се спазват стриктно, предаде БНР.

В други държава тази мярка вече е факт“, посочи проф. Ангелов и допълва: „Ще дадем един ден възможност на българските граждани, за да се снабдят с маски и считаме, че от четвъртък 22-10-2020 маските на открито ще бъдат задължителни за всички“.

Здравният министър добави, че целта на тази мярка е броят на заразените българи да бъде намален, за да може по-малко от тях да бъдат приемани в болници и по-малко да умират.

Новата антивирусна мярка ще остане в сила до края на месец ноември, ако ситуация остане такава, каза Костадин Ангелов.

Той посочи, че дискотеките и заведенията няма да бъдат затваряни.

Проф. Ангелов също така каза, че министър Каракачанов се е самоизолирал в неделя, когато е разбрал, че е бил контактен с положителен на коронавирус.

Стана ясно, че командирът на ВВС ген. Димитър Петров е положителен на коронавирус, посочи здравният министър и добави, че това налага президентът Радев също да бъде поставен под карантина, защото е бил контактен.

Експертните съвети към МЗ подкрепиха носенето на маски и на открито, но без да има категорично решение дали и кога новите мерки ще влязат в сила.

Ari Kremen

Свързана публикации

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *