ЦИК: 47 формации ще агитират в референдума

 ЦИК: 47 формации ще агитират в референдума
47
партии, коалиции и инициативни комитети са подали заявления за участие в информационно-разяснителната кампания за националния референдум. Това обяви говорителят на ЦИК Цветозар Томов пред „Фокус”.

Той обясни, че за допитването са се регистрирали 30 партии. 24 от тях са заявили позиция в подкрепа на електронното гласуване, а 6 са декларирали, че агитират за позиция ”Не”.
От парламентарните партии за кампанията за референдума са регистрирани ГЕРБ и АТАКА, а АБВ е регистрирана като партия, а не коалиция, както е регистрирана в парламента.
Томов съобщи, че като коалиция е регистриран и Реформаторският блок. Не са се регистрирали за референдума БСП, ДПС, Патриотичен фронт и ”България без цензура”.
„При инициативните комитети все още не са приключили проверките на подписките в Главна дирекция „ГРАО”. Вчера приключихме регистрацията, регистрирайки 16 инициативни комитета, но всички бяха регистрирани при условия на незавършена процедура, тъй като не бяха пристигнали резултатите от проверките от Главна дирекция „ГРАО”, а по закон сме длъжни да направим регистрацията на 14 септември”, обясни той.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *