Акция набира средства, за да подпомогне лечението на Александър Гайдев от Велинград

 Акция набира средства, за да подпомогне лечението на Александър Гайдев от Велинград

Александър Гайдев от Велинград, който страда от „Паркинсонов синдром“ отново се нуждае от подкрепа, за да живее. Батерията, която беше поставена на неговия специален имплант, вече се изчерпва. Нейната мощност е намаляла значително и според лекарите остават само около 1-2 месеца до цялостното й изчерпване. Налага се пълна подмяна на батерия с чип за електростимулатор. Всичко това струва 30 000 лв. и не се поема от НЗОК. Наложително е сумата да бъде събрана до края на април, за да се извърши навреме животоспасяващата медицинска услуга. 

Самият той се обърна в социалните мрежи с покъртителен пост, за да помоли за съдействие. 

„Налага се да напиша това писмо, за да обясня по-подробно защо се налага отново да се обърна към ВАС за помощ. Най-просто казано НЗОК ме осъди на смърт, отказвайки да поеме такива непосилни разходи като моя. Става въпрос за устройството, което включва батерия + чип и подава електро импулси на електродите, базирани в мозъка. Оказва се, че не е достатъчно просто да се разболееш, но трябва да се побереш и в определени граници или параметри. Обикновено при болни от „Паркинсонов синдром“ е достатъчно до 1,5- 1,7 волта, за да потисне тремора и се коригира с лекарства. При менe, за да се потисне тремора, са необходими 3,9 V от ляво и 3,5 V от дясно, освен това и съпротивлението е два пъти по-голямо от обичайното, иначе казано без устройството поемам към вечните ловни полета. Когато ми обясняваха какво ме очаква през юли 2016 г., ми споделиха, че обикновено такава батерия издържа 4 – 5 години, но при мене с тези показатели не повече от 2-3 год. Преди седмица д-р Минкин сметна, че не ми остават повече от един-два месеца, също сметна, че нова батерия при този разход може да издържи до 18 месеца. Споделяйки с моите ангели – хранители /моите безценни приятели/, решиха, че няма време за чакане. Логично възниква въпросът: „Нима на всеки 18 месеца ще ми трябват 30 000 лв., това е безумие! Има и батерии, които издържат 15 год./при мен сигурно около 6-7 г./, но цената е космическа – 66 000 лв.,а има и за 25 год. Би трябвало във всяка, уважаваща себе си държава, животоспасяващите нужди да са безплатни. Изправен съм до стената и нямам друг изход, да спечеля малко време и да се моля при следващия бюджет тези от НЗОК да помогнат на такива , като мен. А аз пиша това писмо, за да ВИ предпазя от всякакви свободни съчинения и измислици. Всяка сутрин, събуждайки се, питам дали съм направил достатъчно добро, за да съм достоен за това, което направихте за мене преди две години. БЛАГОДАРЯ ВИ !!!
И накрая може би се питате защо писмо до с многоточие? Защото в момента в нашата страна няма отговор на нито един логичен въпрос. Защото всеки като мене може да осъди държавата по най-малко три члена от Конституцията на РБ. Пример – чл. 4, ал.2 „Република България гарантира живота, достойнството…“, или чл.28 „Всеки има право на живот. Посегателството върху човешкия живот се наказва като най-тежко престъпление“, чл.7 и др.
Може би писмото трябваше да го адресирам до Кан Тервел , той като човек спасил Европа от арабите ,може би ще има достатъчно опит да спаси България от някои „българи“!“

Във Велинград приятели, граждани и познати на Сашо, който преди да се разболее, бил активно спортуващ, са се мобилизирали, за да може да се осигури животоспасяващата батерия. 

За дарения е открита банкова сметка за събиране на средства на името на Александър Илиев Гайдев:

Райфайзенбанк (България) ЕАД с IBAN BG82RZBB 91551007202073 и BIC RZBBBGSF. 
За допълнителна информация: 0878 687 252 – Иван Бойкинов и 0878 134 066 – Георги Дишлянов.

Homepage

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *