Бойко Борисов: С над 8,2 милиона лева правителството подпомогна Велинград

 Бойко Борисов: С над 8,2 милиона лева правителството подпомогна Велинград

В неделната си обиколка премиерът Бойко Борисов стигна до Велинград. Преди това Борисов се разходи из пазарджишките села, разгледа пътищата и заяви на жителите, че ще оправи пътната инфраструктура.

С над 8,2 милиона лева правителството подпомогна община Велинград в рамките на мандата. Средствата бяха отпуснати за изграждане и ремонт на детски градини, за нови улици и рехабилитация на водопроводната мрежа, за възстановяване на подпорни стени, укрепване на свлачище и много други благоустройващи дейности.
Затова днес Велинград е напълно променен. Няма ги и милионите дългове, които бяха натрупани, похвали се премиерът. „Нашите опоненти неглижират и до днес инфраструктурните проекти, но без тях няма икономика, няма работни места, няма заплати“.

Ние активно продължаваме да правим още по-красиви улици, мостове, площади, с което Родопите стават още по-привлекателни за бизнеса и туризма.

Борисов се разходи из пазарджишките села и се снима с местните хора.

С 1,2 млн. лв. ще се извърши ремонт на улиците в с. Света Петка. Ще направим и пътя до Далова махала, където живеят 150 души и години наред липсва пътна инфраструктура. За радост, в Родопските села има много млади хора и деца. Затова и община Велинград работи активно по проекти по тригодишната програма на МОН за изграждане и реконструкция на ясли, детски градини и училища. В следващите години ще отпуснем общо 210 млн. лв. по програмата, обеща премиерът Бойко Борисов в своя профил във фейсбук и при посещението на пазарджишките села.

24chasa.bg

 

velingradnews

Свързана публикации

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *