Братя тийнейджъри изнасилиха до смърт 42-годишен мъж във Велинград

 Братя тийнейджъри изнасилиха до смърт 42-годишен мъж във Велинград

Арестуваха младежите, прокуратурата иска постоянен арест

Двама братя на 22 г. и 17 г. пребиха и изнасилиха до смърт 42-годишен мъж. Зверството е станало в популярния спа курорт Велинград. Жертвата е открита 3 дни след зверството в дома си. Мъжът бил мъртъв, като според лекарите смъртта е настъпила при разкъсване на вътрешни органи. До него е открит дървен кол.

Днес районна прокуратура-Пазарджик привлече като обвиняеми И. К., на 22 г., и И.К., на 17 г., за това, че на 13.01.2022 г. във Велинград, в съучастие като извършители, са извършили полово сношение с 42-годишен мъж, като са употребили за това сила и заплашване и деянието представлява особено тежък случай – престъпление по чл. 157, ал. 7, вр. чл. 157, ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2 от Наказателния кодекс.

На 16 януари 2022 г. е бил получен сигнал на тел. 112, че в гр. Велинград, в постройка е открит починал мъж.

Под надзора на Районна прокуратура-Пазарджик незабавно са започнали действия по разследването. Първоначално досъдебното производство е било образувано за причиняване на смърт по непредпазливост. По-късно обаче е установено, че по тялото на мъжа има следи от побой и полово насилие. Няколко часа по-късно във връзка с извършеното деяние са установени от полицейски служители от РУ-Велинград и задържани за срок от 24 часа по Закона за МВР – И.К. и И.К. Те са братя.

По делото е установено, че на 13 януари 2022 г. вечерта двамата обвиняеми отишли в постройка тип колиба, обитавана от 42-годишния мъж. Те му нанесли побой и извършили полово сношение, като употребили за това сила и заплашване. Малко по-късно двамата си тръгнали и оставали пострадалия. Сигнал, че мъжът е починал е бил подаден на 16 януари 2022 г. При извършения оглед в постройката, където е живеел, е бил открит дървен кол.  Според първоначалните данни на медицинските експерти смъртта е настъпила вследствие на разкъсване на вътрешни органи на тялото.

Под надзора на Районна прокуратура-Пазарджик продължават активните действия по разследването. Двамата обвиняеми са задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Днес, 19 януари 2022 г., Районна прокуратура-Пазарджик внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.

Източник: trafficnews.bg

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *