Важно: Безплатна кастрационна кампания за кучета и котки от 28 до 30 август във Велинград

 Важно: Безплатна кастрационна кампания за кучета и котки от 28 до 30 август във Велинград

От 28 до 30 август 2019 г. Animal Welfare Bulgaria / Анимал Уелфеър България/ и Община Велинград организират безплатна кастрационна кампания и регистрация на бездомни и домашни кучета и котки.

Собствениците могат да заведат домашните си любимци на адрес: кв. „Индустриален”, ул. „ Георги Кирков“ срещу магазин „ Лидъл“, където ще се извършват процедурите. На място служителите ще информират стопаните кога ще могат да си приберат животните след кастрацията. Включването в кампанията е напълно безплатно за домашните кучета и котки – стопаните им не дължат нищо, единствено трябва да носят ветеринарно- медицинския паспорт.

На основание чл. 175, ал.2, т.5 от Закона за ветеринарномедицинската дейност – кастрираните кучета се освобождават завинаги от данък. Стопанинът е длъжен да регистрира своето домашно куче, което е логично и необходимо за доброто на града и хората. Регистрацията става чрез попълване на Въпросник в деловодството на общината или в стая № 40 в новата сграда на Община Велинград.

За да докаже, че кучето му трябва да бъде освободено от облагане с данък, стопанина представя ветеринарно заверен паспорт на домашния си любимец, съдържащ номера на идентификационния чип, стикери за поставени ваксини и отбелязана кастрация.


За информация: тел: 0878/ 928253 и 0889/ 404089

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *