Васил Горанов обеща изложба във Велинград през 2018 г.

 Васил Горанов обеща изложба във Велинград през 2018 г.

Един от най-успелите художници в България Васил Горанов се срещна и разговаря с жители на родния си Велинград. Той отговори на всичките му зададени въпроси и обеща да организира изложба по повод юбилея на града през месец юли следващата година.

Няма съмнение, че един от най-талантливите съвременни художници на България е Васил Горанов. Той е роден на 12 август 1972 г. във Велинград. През 2000 г. завършва специалност „Живопис“ във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“. Живее и работи в София, но продължава да бъде обичан от жителите на Велинград. Доказа го препълнената зала на художествената галерия.

Ужасно много и различни бяха и въпросите към Горанов. В залата присъстваха познати на художника, неговата първа учителка и много ученици. Пред всички тях, той пое и ангажимента, че догодина ще организира специална изложба във Велинград. Реалистични, проникновени, романтични – така най-кратко може да представим картините на художника Васил Горанов, които пресъздават най-бляскавите или съдбоносни моменти от многовековната история на България.

Васил Горанов има десетки самостоятелни изложби и участия в общи художествени експозиции. Негови картини са показвани във Великобритания, Франция, Белгия, Австрия, Турция, Италия, Испания, Русия. Васил Горанов бе във Велинград по покана на местната коалиция „Бъдеще за община Велинград“, чиито председател Ангел Манолов обеща още интересни срещи с успели велинградчани.

 

telekabeltv.bg

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *