Велинградчани протестираха днес – искаме да работим!

 Велинградчани протестираха днес – искаме да работим!

Велинград протестира – искаме да работим!

Стотици представители на туристическия бранш и жители на Велинград днес блокираха за един час кръстовището на светофарите под църквата „Успение Богородично“. Те се събраха на граждански протест, организиран от „Сдружение на хотелиери и ресторантьори – Велинград и Западни Родопи“.

Така Велинград стана поредният град в страната, който изрази недоволството си от високата цена на тока и неправомерните и рестриктивни противоепидемични мерки, които засягат не само туристическият бранш, но и десетки съпътстващи бизнеси.

Протестът бе подкрепен от таксиметровите превозвачи, а ресторанти, магазини, кафенета затвориха за един час, в знак на протест.

На митинга присъстваха зам.-председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация /БХРА/ Атанас Димитров, Павлин Петров от Българската асоциация на заведенията /БАЗ/ и Кръстина Миткова от Сдружението на заведенията в България /СЗБ/.

Председателят на „Сдружение на хотелиери и ресторантьори – Велинград и Западни Родопи“ Златко Златанов ясно и категорично заяви, че протестът не е политически, а исканията на хората са за адекватни икономически мерки, които да компенсират засегнатите бизнеси, както и да се балансира цената на тока и да се спре спекулацията с ел. енергията за бизнеса.

„Ние сме хора, които работим в туристическия бранш и искаме нормална цена на тока. Искаме толерантност и коректност.“, каза г-н Златанов и добави: “Ние не искаме да фалираме, а да работим, но щом ни затварят – нека си платят!“.

Той каза, че браншът не приема вменяването на вина, по повод бавните темпове на ваксинацията в страната, като призова държавната администрация да се ваксинира на 100%.

Г-н Златанов изрази задоволството си от обединението на всички туристически организации в страната. „Ако не ни обърнат внимание ще затворим всички магистрали и границите на България на 28-ми.“, заяви председателят на Сдружението.

Той благодари за подкрепата на таксиметровите превозвачи, а протестиращите ги поздравиха с бурни аплодисменти.

Митингът завърши с хоро, а плакатите с исканията за намаляване на тока бяха отнесени пред офиса на EVN във Велинград.

източник: velingrad-bg.com

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *