Велинград е домакин на Национален кръг на олимпиадата по руски език

 Велинград е домакин на Национален кръг на олимпиадата по руски език

На 17 март от 17:30ч. в НЧ „Кирил и Методий-1905“ бе откриването на Национален кръг на олимпиадата по руски език, на която Велинград бе избран за домакин.
Тя се организира и провежда от Министерството на образованието и науката, Регионално управление на образованието- Пазарджик и СУ „Васил Левски“ със съдейстието на Община Велинград.
Сред официалните гости бяха: кметът на Община Велинград д-р Костадин Коев, Първият секретар на руското посолството Роберт Шестаков, Павел Владимирович Журавльов-директор на Руския културно-информационен център в София, Стоянка Почеканска – главен експерт по руски език в МОН, Валентина Кайтозова- началник на РУО Пазарджик, Веселка Боева – експерт по чужди езици, членове на БНМПРЕК-българска национална мрежа на преподавателите по руски език и култура, Академик Георги Марков- председател на Дружба „Родина“.
Кметът Коев поздрави и приветства гостите и участниците в олимпиадата, като има пожела успех.
Концертната програма започна с прекрасните и гласовити трио „Сопрано“, продължи с много народни песни и танци, изпълнени от представителен фолклорен ансамбъл Чепино към НЧ „Кирил и Методий-1905“ и Рок групата към СУ“ Васил Левски“ . Дечица от ДГ „Слънчице“ внесоха много настроение с изпълнението на руски стихотворения и закачки.
Финалният кръг на олипмиадата се провежда днес в СУ „Васил Левски“, като участие ще вземат 120 ученика от цялата страна, разделени в пет възрастови групи.

velingradnews

Свързана публикации

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *