Велинград е част от Пробното преброяване на населението през 2021 година

 Велинград е част от Пробното преброяване на населението през 2021 година

В малка заседателна зала на общинска администрация Велинград се проведе работна среща на която бе обсъдено провеждането на пробно преброяване на населението и жилищния фонд през 2020 г.

В него са включени три района в страната: Велинград, Студентски град в София и Община Разград. Преброяването на Велинград включва кв, Чепино и кв. Анезица, с. Света Петка и с. Чолаково.  То ще бъде проведено през месец март, като между 9 и 13 март – ще има пробен обход на районите.

Ще бъдат ангажирани преброители и контрольори, които ще проверяват вече свършената работа, които ще се набират в края на месец февруари.

Основната цел на преброяването е да събере и предостави качествена и изчерпателна информация за броя, демографската структура и социално- икономическите характеристики на населението.

В срещата участваха секретарят на община Велинград Тодор Янков, директорът на дирекция „АДУС” Натали Видаркинска, началникът на отдел „Гражданско състояние” Катя Георгиева, началник на „ТСУ” Янко Чолаков, председателят на НСИ и неговият заместник Сергей Цветарски и Диана Янчева, както и представители на института.

Националното преброяване на населението и жилищния фонд на територията на цялата страна ще се проведе през януари 2021 година.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *