Велинград: ИОУ „Н.Рилски” класирани за областен кръг на викторина по безопасност на движението

 Велинград: ИОУ „Н.Рилски” класирани за областен кръг на викторина по безопасност на движението
Отборът на ИОУ „Н.Рилски” се класира за областния кръг на викторината „ Да запазим децата на пътя”

За поредна година община Велинград и ЦПЛР- ОДК организират общинския кръг на Националната ученическа викторина по безопасност на движението „ Да запазим децата на пътя”. В състезанието се включиха пет отбора с ученици от V до VII клас. Според регламента всеки от тях се състои от 4 души, които се състезават в 3 кръга и събират точки.

Първият кръг е тест с 20 въпроса и максималния брой точки е 40, вторият – викторина със съответно 25 максимални точки. В третия кръг общият брой максимални точки е 50 и включва тест за реакция при първа долекарска помощ, установяване на повреда на велосипед и сглобяване на пъзел с пътен знак за определено време.
Петчленното жури бе в състав Катерина Мирчева – директор на ЦПЛР-ОДК, Цвета Спасова – началник на отдел „Туризъм и реклама” в община Велинград, Борис Тетимов – инспектор „Пътен контрол” към РУП – Велинград и ръководителите на школи в ОДК – Венера Ланджова и Мая Кондарева. Класирането бе определено, според показаните резултати.
Първо място със 102 точки зае отборът на ИОУ „Н.Рилски”, който се класира за областния кръг на викторината. Само с 2 точки по-малко, втори станаха момчетата от ИОУ „ Христо Ботев” , а трети – отборът на ИСУ „ Методий Драгинов” с 97 точки. На четвърто и пето място се класираха съответно отборите на ИСУ „Св.Св Кирил и Методий”/96 т./ и ОУ „Георги Бенковски” /65 т./

 

Пресцентър община Велинград
29-03-2022

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *