Велинград отбеляза Бабинден, без тържество заради противоепидемичните мерки

 Велинград отбеляза Бабинден, без тържество заради противоепидемичните мерки

Бабинден е!

Днес Велинград отбеляза Денят на родилната помощ- Бабинден – не толкова тържествено, поради наложените противоепидемични мерки.
И тази година от община Велинград бяха подготвени подаръци за всички записани бебета, родени през 2020 година. Красиви картички с наричания заместиха тържествения ритуал „Даване име на дете“. За да се избегне струпването на хора, родителите на „бабинчетата” посещават стая №8 в старата общинска сграда / отдел „ГРАО” /, за да получат подаръка за детето си. Който не е успял да го вземе днес, може да го направи до 25 януари /вкл. /от 10:00 ч. до 12:30ч. и от 13:00ч. до 17:00ч.
Всяка година на Бабинден се връчват и наградите за най-добър акушер-гинеколог на България и на Велинград. Тази традиция бе спазена и кметът д-р Костадин Коев награди изявените лекари и акушери на 2020-та година. Плакети и ваучери за СПА-процедури /хотел „Елбрус” и хотел „Велла Хилс”/ получиха д-р Екатерина Даскалова и акушерката Мехрем Мутешимова от АГ отделението на „МБАЛ-Велинград”, а от МБАЛ „Здраве” наградените са д-р Веселин Радичев и акушерката Борислава Карталова.
Призът „Най-добър акушер-гинеколог” на България е за д-р Пламен Димов- началник на Клиниката по оперативна гинекология и ендоскопска хирургия във Втора САГБАЛ „Шейново’. Хотел „Роял спа“ предостави към наградата и ваучер за две нощувки за двама. Всяка година носителят на националния приз се определя от Българското дружество по акушерство и гинекология към БЛС.
Първото бебе за 2021 година на община Велинград проплака в МБАЛ „Здраве” и се казва Василена Василева Симеонова.
Пресцентър община Велинград
21-01-2021

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *