Велинград посреща туристи с четири дни балканско веселие

 Велинград посреща туристи с четири дни балканско веселие

Това ще е едно от събитията ,с които ще се отбележи и 70-годишнината на Велинград и 10 години СПА столица на Балканите.

Велинград ще посрещне през юли туристите си с четири дни балканско веселие. На 19, 20, 21 и 22 юли на стадион „Чепинец” ще се състои фестивала „Балканско веселие”,на който курортът е домакин за първи път. В него ще вземат участие цяло съзвездие от певци като Алисия, Кеба и рок динозаври от група „Сигнал“.Това ще е едно от събитията ,с които ще се отбележи и 70-годишнината на Велинград и 10 години СПА столица на Балканите.

Програма предлага кулинарни зони, разнообразни атракциони, творчески работилници, изложения и игри за малки и големи, които ще са на разположение на посетителите.Публиката ще може да види и чуе на живо най-големите звезди от България и чужбина в различни музикални стилове.

Откриването е на 19 юли. Тогава на сцената ще излязат Алисия, кралят на баладите Сашо Роман и младите народни певици Ива и Велислава Костадинови.

На 20 юли музикалната програма ще продължи с Румяна Попова и Нанси. „Карамел“ ще радват публиката с танците си. Гвоздеят на програмата за втората вечер определено ще бъде човекът- глас Тони Стораро.

Кеба пък е голямата звезда нв третата вечер от фестивала. На 21 юли любителите на българския фолклор ще могат да вият кръшни хора с народна певица Радостина Паньова. Румина и Ашли също ще се изяви на сцената.

Легендарната група „Сигнал“ ще бъдат грандиозният завършек на фестивала на 22 юли. Велинградската публика ще може да пее хитовете „Да те жадувам аз“ и „Сбогом“ заедно с Данчо Караджов и компания. В последната вечер на сцената ще се качат и фолклорните изпълнители от дует „Пирин“, певицата Дения Пенчева и попдивата Клавдия. Гръцката звезда Йорданис Агапитос също ще зарадва местните си фенове с песните си.

velingradnews

Свързана публикации

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *