Велинград почете безсмъртието на Левски

 Велинград почете безсмъртието на Левски

Днес се навършват 147 години от обесването на Васил Левски.
С почетен караул от РК,,Родопчани”-НС,,Традиция”,
панахида отслужена от отец Александър и поднасяне на цветя бе почетена паметта на Дякон Левски пред паметника му пред НЧ „Васил Левски-1904”.
„Днес ни събира преди всичко чувството на благодарност и признателност към една от най-светлите личности в българската история. Апостолът е образът на всичко безценно и велико, което изгражда като идеал епохата на българското Възраждане.”- каза д-р Коев във възпоменателното си слово.
Бяха представени и произведения на ученици, спечелили I-во място в конкурса, посветен на личността и делото на Апостола. Вокална група ,,Сладкоглас” при ИСУ,,Васил Левски” с ръководител Севдалина Комитска изпълни възрожденски песни за Левски.
Официални гости на церемонията бяха кмета на Община Велинград д-р Костадин Коев, председателят на ОбС- Велинград Пламен Хаджиев и общински съветници.
На събитието присъстваха деца от различните училища в града придружени от техните учители.
След това в читалището бе изнесен възпоменателен концерт в памет на Апостола с участието на ДЮВИШ „Звънче“, мъжка фолклорна група, група за стари градски песни “ Вела“ и народен хор към ансамъл „Здравче венче“.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *