Велинград спира течовете на минерална вода

 Велинград спира течовете на минерална вода
Загубите на минерална вода в спа столицата на Балканите Велинград в момента са около 30%. Дължат се основно на течове и аварии заради остарялата водопреносна мрежа. Това обаче ще се промени, благодарение на пилотния проект, който общината успява да защити пред Националния доверителен екофонд. Благодарение на него ще се изгради нов водопровод за минерална вода „Власа“, ще се ремонтират и реконструира водопроводи. 50% от средствата по проекта се предоставят безвъзмездно от НДЕФ на общината. Останалата половина от нужната сума ще дойде от капиталовата програма на община Велинград за 2017 г. За това вече има и взето решение на Общински съвет Велинград.
Реализацията на проекта ще спре разкопаването на уличната пътна мрежа във Велинград, поради възникнали аварии. Чешмите за общо водоползване ще имат постоянен дебит.
Водосанабдяването на минералните плажове и хотели ползващи минерална вода, ще бъде редовно и без спиране. Така ще се стимулира и по-нататъшното развитие на града като туристическа дестинация.
standartnews.com

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *