Велинград с най-много нарушения с „къщи за тъщи“

 Велинград с най-много нарушения с „къщи за тъщи“

Най-много нарушения в къщи за гости има в областите Пазарджик (Велинград), София, Ловеч, Видин, Шумен, Перник, Разград. „100% финансова корекция ще има при тях. ДФЗ ще си изиска обратно платените субсидии“, заяви зам.- изпълнителният директор на ДФЗ Калоян Костадинов.

15 къщи за гости у нас не функционират като такива и ще трябва да върнат предоставените им общо 4.5 млн. лева европейски средства, съобщи aktualno.com. Това е установила двуседмичната проверка на инспекторите от Държавен фонд „Земеделие“, при която 113 екипа са проверили на място общо 288 къщи, обяви министърът на земеделието Десислава Танева. При 15-те нарушители липсват документи и категоризация, както и списъци на гостите, което означава, че на практика не работят като къщи за гости. Сред тях е и къщата за гости на бившия зам.-министър на икономиката Александър Манолев, финансирана с 380 000 лева европейски пари. Той подаде оставка заради скандалната схема.

На други 74 обекта предстоят допълнителни проверки заради съмнения за отклонение от правилата. Санкцията за тях ще бъде между 5 до 15% от стойността на изплатената подкрепа. Къщите се намират в Благоевград, Пазарджик, Варна, Добрич, Видин, Шумен, Пловдив и Разград.

velingradnews

Свързана публикации

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *