Вече са известни десетте отбора, които ще участват в националния, онлайн финал на международното състезание „Социални иновации“ на Джуниър Ачийвмънт

 Вече са известни десетте отбора, които ще участват в националния, онлайн финал на международното състезание „Социални иновации“ на Джуниър Ачийвмънт

Вече са известни десетте отбора, които ще участват в националния, онлайн финал на международното състезание „Социални иновации“ на Джуниър Ачийвмънт. Един от тях е и отборът на 10а клас, профил “Чужди езици”  в Иновативно средно училище “Св.св. Кирил и Методий”, Велинград.

Състезанието стартира в началото на месец януари, тази година и благодарение на високата мотивация и личната ефективност на ученици и преподаватели, и всеотдайната подкрепа на екипа от ментори на NN България, успя да премине през всички свои етапи, независимо от двете грипни ваканции и текущото извънредно положение в страната.

Общо 18-те класирани ученически екипа, заедно със своите преподаватели имаха възможност да работят с ментори от NN България по време на първия кръг на състезанието. Чрез провеждане на онлайн срещи и дискусии, менторите насочваха и подпомагаха работата на отборите по развиване и детайлизиране на техните социални идеи до превръщането им в работещи концепции за създаване на социален бизнес.

16 са екипите, които представиха разработки за оценяване от първото онлайн жури на NN, съобразно регламента на състезанието. Независимото жури NN имаше сложната задача да оцени вдъхновяващите социални разработки на отборите съобразно шест критерия.

Екипите, които са постигнали най-висок резултат, сред които е и екипът на Андреа Шаламанова, Ати Крачова, Ива Веселинова и София Николова ще участват в Националния онлайн финал на международно онлайн състезание „Социални иновации“ на 30 март.

Нека пожелаем успех на нашите деца, които превръщат мечтите си в реалност!

 

velingradnews

Свързана публикации

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *