Видимите резултати идват с работа и отговорно управление

 Видимите резултати идват с работа и отговорно управление

Един от наболелите проблеми на града, наследен от предишното управление са безстопанствените кучета, които се размножават постоянно. За последните две години 2014 – 2015г. са кастрирани едва 45 животни, което е крайно недостатъчно за справянето с проблема. Гражданите и гостите на града се оплакват от бездомните кучета, които се движат на глутници в града. Обезпокоителното е ,че има и нападнати хора.

Кметът г-н Коев, като ветеринарен лекар и професионалист в тази област, се зае отговорно с разрешаването на този проблем. За три седмици новото управление успя да реализира онова, което предишното неглижираше. Може да се отбележи, че вече имаме временно решение на проблема с безстопанствените кучета.

Определен е част от теренза изграждането на временен приют. Мястото отговаря на всички условия за хуманитарното отношение към животните. Има кухня, в която ще се готви, също така и стая за персонал, вода за поддържане на хигиената в клетките.

Община Велинград вече има сключен договор с фондация „Четири лапи“ за кастриране на животните. Приютът отговаря на условията, които са необходими да се осигурят на кучетата за възстановяване след интервенцията.

Според кметът на Община Велинград до Коледа бездомни кучета ще намерят своето място в приюта,а не по улиците на града.

velingradnews

Свързана публикации

1 Comment

  • Днес четох едно прессъобщение на Общината, че били отредили терен за изграждане на временен приют за бездомните кучета. По-надолу в съобщението се казва, че сградата отговаря напълно на всички изисквания за „хуманитарното“ отглеждане на кучетата, имало кухня в която ще се готви, стая за персонала и вода за поддържане а хигиена в клетките….
    Питам аз, терен ли са отредили или сграда, защото ако е терен, как ще има кухня, стая и прочие? Ако е сграда, защо я наричат терен?
    Знае ли Ветеринаря, че всяко едно куче се упоява, закарва се до Пловдив да бъде кастрирано и се ПУСКА на мястото на което е било хванато? Знае ли, че тази процедура струва около 160 лв, на едно куче?
    Знае трънки!

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *