Внимание! Храненето без да си гладен е вредно

 Внимание! Храненето без да си гладен е вредно
То покачва рязко нивото на кръвната ни захар
Рекламите карат хората да ядат, когато не са гладни, но това уврежда здравето им, сочат резултатите от изследване, цитирани от БТА.
Учени от Корнелския университет в Ню Йорк установили, че когато хората ядат, без да са гладни, нивата на кръвната им захар се покачват повече в сравнение със случаите, при които изчакват да огладнеят, за да похапнат.
И точно наличието на храна и рекламите на хранителни продукти увеличават вероятността хората да ядат, без да са гладни.
„Припомнете си последното засега ядене. Бяхте ли действително гладни?“, пита експертът по маркетинг Дейвид Гал от университета на Илинойс.
Изследването обхванало 45 студенти, от които първоначално било поискано да преценят колко са гладни, преди да погълнат храна с голямо съдържание на въглехидрати. Нивото на кръвната захар на всеки участник било измерено преди храненето и на редовни интервали след него.
Установено е, че студентите, които били гладни, имали по-ниски нива на кръвната захар, след като са похапнали, в сравнение с участниците, които не били гладни.
„Получените резултати навеждат на мисълта, че за хората ще е по-здравословно да ядат, когато са умерено гладни, вместо в случаите, когато не са гладни“, отбеляза Гал.
dnes.bg

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *