Вокална група „Караоке“ отново с награди от Национален конкурс

 Вокална група „Караоке“ отново с награди от Национален конкурс

В началото на месец април във Военен клуб гр.Пловдив се проведе Национален конкурс за млади изпълнители на забавна песен, организиран от Общински детски комплекс –гр.Пловдив, Министерство на образованието и науката и Сдружение „Лъчи”/откриващо млади таланти в различни области на изкуствата/. Председателят на журито Жан Шейтанов-преподавател в ДАМТИ гр.Пловдив, музикални педагози, диригенти от Българско Национално радио в рамките на 2 дни оценяваха 250 изпълнители от цяла България, разделени в четири възрастови групи.

По традиция и тази година Вокална група „Караоке” участваха в конкурса. Грамоти за отличното си представяне получиха Лилия Радойчева,Теодора Райнова, Мария Лекова, Ани Ушева, Иванка Средкова и Кристина Попова. В първа възрастова група до 8 години награда на Националният дворец на децата получи Борис Ушев за изпълнението на песента „Арлекино”. Трио  „Paradise” – Наташа Златева, Сонай Юсеин и Иванка Средкова  се появиха отново на състезателното поле и докато раздаваха автографи на малките си почитатели, спечелиха второ място в категория вокални формации.

В четвърта възрастова група Сонай Юсеин спечели трето място и стипендия от Министерство на образованието и науката. Първото и второ място бяха спечелени от деца, участвали в Големите надежди на България. Програмата завърши  с импровизирано изпълнение на сцена на най- добрите от четвърта възрастова група, което показа че в голямото състезание няма само конкуренция, но и приятелство.

karaoke3 karaoke4

Трио „Парадайс бяха на фен – среща с деца от две училища в гр. Пазарджик. Малчуганите, почитатели на четвърти сезон на най-голямото музикално шоу в света – Х Фактор, са следили с интерес развитието на триото във формата и пожелаха да ги видят отблизо. С голяма любов, малките детски ръчички бяха изработили картички с послания за Сонай, Ваня, Наташа и тяхната ръководителка – Юлиана Ковачева. От малка и непринудена, срещата се превърна в двучасов концерт, в който децата от училищата показаха какво могат в областта на гимнастиката, пеенето, артистично поведение, а трио „Парадайс” им изпяха любимите си песни. Срещата бе един изключително приятен начин за беседа, възпитание и отмора. Триото подариха визитки си с подходящо послание на всяко едно дете.

karaoke

velingradnews

Свързана публикации

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *