Връзката между футбола и покера

 Връзката между футбола и покера

Макар че е трудно да се повярва, че има много прилики между футбола и покера, двата спорта имат повече общо, отколкото си мислите. Покер игри като Omaha hi-lo и Texas Holdem може да не са толкова физически взискателни като футбола, но те са интензивни умствени предизвикателства, които изискват напреднала стратегия и състезателен характер.

 

Именно поради тази причина някои от най-големите спортни звезди в света като Теди Шерингам, Майкъл Оуен, Неймар и Ян Ван Сьоренсен обичат да играят покер турнири в свободното си време. Но ако все още не вярвате, че двата спорта са подобни, продължете да четете, за да откриете силната връзка между футбола и покера.

 

Кратки игри и турнири

 

Едно голямо сходство е, че е възможно да се играят приятелски игри на покер или футбол, но има и възможност за участие в състезателен турнир. Един мач ще позволи на всеки да бъде приет като победител, но един турнир ще има по-малко общо с късмета и повече с умения, тъй като отборите ще изиграят няколко кръга, за да стигнат до финала. Примери за превъзходни футболни и покер турнири включваха Шампионска лига, Световното първенство на ФИФА, Световна покер покер (WSOP) и Световно първенство по онлайн покер (WCOOP).

 

Разбира се, покер и футболните турнири понякога могат да станат свидетели на аутсайдер да спечели финала, което може да направи и двата спорта толкова вълнуващи. Например футболните фенове бяха в шок, когато Лестър Сити спечели английската Висша лига през сезон 2015-16. В покера пък например 25-годишният Скот Блумщайн от Ню Джърси, който шокира всички и спечели 8,1 милиона долара в WSOP през 2015 г., след като практикува преди това покер онлайн.

 

Международна популярност

 

И футболните, и покер турнирите са популярни в световен мащаб и редовно привличат хора от всички сфери на живота. Всяка страна, която се радва на двете забавления, ще има специфични стилове и подходи към игра, тъй като те ще имат характерна култура и предпочитания, които могат да направят един спорт толкова вълнуващ и разнообразен. Например немският футбол и покер играчите са известни с това, че са концентрирани и организирани, докато френските и бразилските играчи и фенове често са изпълнени с много страст и усет. Освен това, тъй като и двата спорта са всеобхватни и предлагат мъжки и женски игри и турнири, те продължават да привличат всяка раса и пол.

 

Любителски и професионални играчи

 

Друга съществена връзка между покера и футбола е, че всеки спорт може да се играе на любителско или професионално ниво. Например, вие може да станете звезда в покер игра с ниски залагания или да бъдете звезда в местен футболен отбор. Въпреки това, вашата неопитност може бързо да стане очевидна, ако участвате в покер игри с високи залози или в професионална футболна среща. Единствената разлика е, че всеки може да си купи място на покер игра с висок залог на живо или онлайн покер игра, но за съжаление не е възможно да играете заедно на терена с най-изявените футболисти в света например в мачове от Бундеслигата на Германия.

 

Индивидуални стилове и умения

 

Гледането на два робота, които играят футбол и покер, несъмнено би било безсмислено, дори и за най-страстните фенове, тъй като при симулациите няма да има личност и стил. Въпреки че е лесно да се обгърнете в напрежението на голяма игра, спортните звезди добавят както стил, така и същност към една среща или интензивен турнир. Всеки футболист на терена или професионалист, който е на покер масата, ще има своя уникален стил и умения, които могат да накарат феновете да ги заобичат. Например, Кристиано Роналдо се превърна в любимец на феновете заради своите изключителни футболни умения, авторитетен начин на поведение и неговата борбеност, с която другите играчи се борят да се състезават. От друга страна, покер звездата Владимир Гешкенбейн се счита за безстрашен с тесте карти, което го прави толкова очарователен за гледане.

velingradnews

Свързана публикации

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *