Встъпителна пресконференция по европейски проект „ За по-добър живот“

 Встъпителна пресконференция по европейски проект „ За по-добър живот“

На 25 февруари от 11:00 часа в малка зала на Община Велинград ще бъде даден старт на проект BG05M90P001-2.0002-0094-C001 „За по-добър живот“ с встъпителна пресконференция. Участници в пресконференцията ще бъдат: заместник-кметове Сергей Кичиков и Атанас Палигоров, директор дирекция „Управление на проекти и протокол“- Радка Русева и екипа на дирекцията. Целта на пресконференцията е да бъдете запознати с целите и очакваните резултати от изпълнението на предвидените дейности.

Във връзка с предстоящата пресконференция зам.-кмет Сергей Кичиков предостави следната информация: „ Програмата „За по-добър живот“ е основна цел за осигуряване на личен и социален асистент и домашен санитар. Изключително голям е интереса до момента има подадени над 150 заявления, обхвата на програмата за съжаление ни дава възможност да одобрим едва 66. Проектът стартира на 1 февруари 2016г. Предоставянето на услугата ще бъде 18 месеца. Използваме възможността да поканим всички заинтересовани лица, които все още не са се възползвали от услугата да го направят в най-кратък срок.

Настоящата програма, която стартира е доказателство, че традицията в областта на социалното подпомагане и възможностите, които държавата и европейските ни партниори ни предоставят ще бъде максимално застъпена и за в бъдеще от Община Велинград.

velingradnews

Свързана публикации

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *