Възрастен мъж загубил се в гората е открит от екипи на Полицейското управление – Велинград

 Възрастен мъж загубил се в гората е открит от екипи на Полицейското управление – Велинград

Възрастен мъж загубил се в гората е открит в резултат на целенасочените усилия на екипи от полицейското управление във Велинград.

Сигнал за случилото се бил подаден снощи около 20 часа от администрацията на местен балнеосанаториум. От там съобщили, че 72-годишен техен посетител е излязъл около 13 часа на разходка в гората, но се е загубил и не може да намери обратния път за връщане. С настъпването на вечерта той загубил ориентация, но за радост носел в себе си мобилен телефон. С негова помощ се обадил на свой познат в балнеосанаториума, а от там била информирана и полицията. За издирването му са мобилизирани три екипа с общо 7 полицейски служители. Дежурният на полицейското управление поддържал постоянен контакт по мобилния телефон с пенсионера и го напътствал. По първоначални данни мъжът тръгнал към местност позната, като „Бялата скала“. Трите полицейски автомобила се движили с пусната светлинна и звукова сигнализация, за да могат да бъдат чути или видени от издирвания мъж и това да го улесни в ориентирането. За радост след близо три часа интензивни издирвателни действия, в местността „Булин чаир“ на около 7 километра от Велинград той бил открит в добро общо състояние и върнат обратно в почивната база.

От полицията във Велинград съветват гражданите да организират и провеждат разходки в гората само в светлата част на денонощието, по маркирани и обозначени горски маршрути.

Важно е преди да предприемат начинанието туристите да уведомят свои близки или познати за това, да имат подходящо облекло и да носят задължително в себе си добре зареден мобилен телефон.

Пресцентър на ОДМВР-Пазарджик

Ari Kremen

Свързана публикации

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *