Вълнуващ е днешният ден – 11 май!

 Вълнуващ е днешният ден – 11 май!

В „месеца на просветата“, отбелязваме патронния празник на нашето училище и за пореден път се чувстваме удовлетворени от мисията си – да успяваме, да се развиваме, да печелим, учим и растем! Поводът е много специален и за това, че сме заедно и че споделяме жизнерадостната атмосфера  в този светъл майски ден.

11 май е празникът на духовното извисяване и време за равносметка и признателност; време да отличим тези учители и ученици от ИСУ „Св. св. Кирил и Методий“, Велинград, които имат съществен принос за развитието на училищната ни общност и за утвърждаване авторитета на нашата образователна институция. Трима достойни учители са тазгодишните носители на приза „Учител на годината“ – г-жа. Шени Гагова, дългогодишен старши учител в начален етап, г-жа. Десислава Димитрова – учител по ИТ и информатика в прогимназиален етап и г-жа. Анна Джарова – учител по чужди езици в гимназиален етап. А това, което ги обединява, е почтеното, отговорно и професионално отношение към работата, отзивчивостта и подкрепата, която оказват на ученици, родители и колеги, скромността и отдадеността им на професията. Гордеем се с такива посветени учители.

Гордеем се и с постиженията на нашите ученици в учебния процес, с тяхната ангажираност в извънкласните и извънучилищните дейности. По повод 11 май бяха наградени и победителите в конкурса „Клас на годината“. 1б клас и 7а клас получиха купа и грамота, връчени от директора на училището г-жа. Ани Василева, която насърчи учениците да мечтаят и да вярват, защото мечтите имат силата да променят и защото е по-хубаво и ценно да вярваме в доброто.

Оценяваме всяка подкрепа, както и любовта на всеки наш съмишленик и приятел. Почетният знак на училището получиха и тази година хората, с чиято грижа и усърдие днес продължаваме да бъдем едно уникално училище, място за качествено образование, оригиналност и професионализъм. Удостоените с тази чест са: г-жа. Венета Цанова – зам. директор по учебната дейност, г-жа. Мария Вълкова – зам. директор по административно-стопанската дейност, учителите г-жа. Анна Джарова, г-жа. Иванка Шопова, г-жа. Лиляна Ташева, г-жа. Мая Андреева, г-жа. Елена Василева, г-жа. Екатерина Велева, г-н. Никола Терзиев, главният уредник на ИМ- Велинград г-н. Георги Куманов, както и родителите г-жа. Юлия Костянева и г-жа. Елена Лагадинска. Изказваме своята признателност и уважение към всички тях с най-топлите ни думи: „Благодарим ви от сърце!“.

Празникът ни днес бе озарен и от още една инициатива под знака на доброволчеството. Вече си имаме метално сърце за събиране на пластмасови капачки в подкрепа на Националната кампания „Капачки за бъдеще“. От няколко години участваме в тази благотворителна дейност, ето защо, когато г-жа. Елена Пунева, учител по изобразително изкуство, предложи идеята за „туптящо“ сърце и в нашето училище, не се замислихме, а я реализирахме. Браво! Да се поздравим!

Когато човек дарява от сърце, става по-добър и по-богат, а днес, на 11 май ние – учениците и учителите на ИСУ „Св. св. Кирил и Методий“, Велинград си подарихме един празник на радостта и надеждата, празник на духа.

Честит и светъл патронен празник!

velingradnews

Свързана публикации

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *