В гр. Ракитово се отбеляза тържествено 3 март

 В гр. Ракитово се отбеляза тържествено 3 март
Град Ракитово чества Трети март
„В историята на България има една дата – 3 март, която е синоним на святата дума Свобода. Днес е свещена дата за всички нас, защото на този ден преди 143 г. след петвековно османско робство, България възкръсва за нов живот“, заяви в приветствието от името на кмета Костадин Холянов зам.-кметът Кристина Овчарова. „Нека на 3 март сведем чела, нека се поклоним пред мъчениците на свободата, нека си спомним за кръста, който носим, за вярата и борбата, за книжовниците и будителите, съхранили духовното ни богатство и запалили огъня на националното пробуждане и възраждане“, каза по-нататък в словото си зам.-кметът Овчарова.
На тържественото честване на Националния ни празник и 143-тата годишнина от Освобождението на България присъстваха кметът на Община Ракитово Костадин Холянов и тримата му заместници Кристина Овчарова, Цанко Молов и Ангел Кожухаров, председателят на ОбС-Ракитово Нина Димова, общински съветници и много граждани. Пред паметника на загиналите във войните бяха поднесени венци и цветя от името на:
Община Ракитово
Общински съвет-Ракитово
ОНЧ “Будилник-1898“ гр. Ракитово
СУ “Св.Кл.Охридски“-гр. Ракитово
ОУ “Хр. Ботев“-гр. Ракитово
ДГ „Митко Палаузов“-гр. Ракитово
ВУИ “А. Узунов“-гр. Ракитово
ОбС на БСП
Сдружение „Русофили“ – гр. Ракитово
Граждани и гости на града
В празничната програма с водещи Айлин Дрикова и Маргарита Латева участваха възпитаници на ВУИ “А. Узунов“-гр. Ракитово, които изнесоха рецитал за 3 март, Георги Попчев-младши с изпълнение на акордеон, Мария Гивечева с худож. ръков. Маестро Никола Янев-Чоли и децата от театралното студио към читалището, които изнесоха рецитал по патриотични стихове. Талантливите деца от Самодеен танцов състав „Силивряк“ с худож. ръководител Светлана Стоева и тази година се включиха в националната инициатива „Пробуждане с хоро“.

Пресцентър Община Ракитово

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *