В центъра на СПА столицата Велинград бедстваме без вода!

 В центъра на СПА столицата Велинград бедстваме без вода!

Доста нашумя въпросът за състоянието на водоснабдяването на курорта Велинград. Но, ще бъда по-конкретен. Улицата ни е почти в центъра на Велинград – само на стотина метра от кметството – ул.“Евлоги Георгиев“ и проблемния сектор е около 300м.

От края на м.май 18г. до сега /вече трети месец/, водата я има като в играта – „сега има, после няма“. Налягането в дадени часове в денонощието е такова, че не може да задейства нито перални, нито някакви нагревателни уреди.

Вярно е, проблемите с водата във Велинград не са от вчера и се работи за отстраняването им, но нашата улица стана известна с честите си аварии-водопровода е етернитов, поставен е преди повече от 50 години.

Сега няма аварии, но тормозът с налягането продължава.

По линията на същия водопровод има отклонения за някои СПА хотели, като напр.“Елбрус“, при който е включен и аква парк.

Постоянно този аквапарк се пълно с питейна вода и за нашата улица, която е на кота 0, представете си, налягането е никакво.

Представители на ВКТВ идват и го „мерят“ редовно, подсмиват се, подиграват се и казват, че и толкова вода ни стига. Правят се, че не виждат цвета на водата при намалено налягане – бял! , но не от хлор, защото не е логично при всяко спиране да се добавя препарат за почистване на водата.

От тази вода не пием! И това е във Велинград! На всичкото отгоре носим вода до третите етажи, за да може да се задействат пералните!

Ние сме възрастни хора, как се качват тубите с вода и как се налива в пералните. Защо ни връщат със сто годинни назад?! С всичко това са запознати кметство, ВКТВ и националният омбудсман. Засега- глас в пустиня!

Не се знае как ще реагират летовниците на СПА хотел „ЕЛБРУС“, ако започнат да им спират водата всеки ден или пък намалят налягането и в тия горещини не могат да си вземат един душ!

telemedia.bg

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *