„Еко Титан“ обвинява община Велинград в открито писмо

 „Еко Титан“ обвинява община Велинград в открито писмо

Сагата със сметопочистването и задълженията по тази дейност във Велинград продължава. В открито писмо частното дружество, чиито договор бе прекратен, отправи директни обвинения към кмета на Велинград и неговия екип. От фирмата съобщават още, че близо половин година от курорта не са превеждали нито лев на дружеството за извършваната от него дейност. В писмото се коментират и наложените запори.

След информацията за нови наложени запори от страна на вече бившата сметопочистваща фирма във Велинград, от дружеството изпратиха открито писмо до редакцията на Телекабел ТВ. Документът е подписан от управителя на „Еко Титан“ –  клон София Кристиян Динев.

В него от дружеството посочват: “Представляваното от мен търговско дружество не е получило нито стотинка от община Велинград от 15.09.2016 година до настоящия момент“.

Динев заявява още, че кметът на Велинград създава откровени неистини, като твърди навсякъде, че плачевното финансово състояние на общината е такова, заради дружеството. От там са категорични, че в продължение на пет месеца общината не е превела нито лев за извършваните услуги.

В откритото писмо е коментирана и продажбата на бившата дискотека „Пикадили“ в центъра на Велинград. От „Еко Титан“ заявяват, че: „По отношение на продажбата на сградата на „ПИКАДИЛИ“, сумите, получени от тази продажба, в по-голямата си част ще отидат за покриване на общински задължения към НАП“. От фирмата определят и като неистина твърденията, че имат намерение да продават сградата на дома за възрастни хора.

От сметопочистващата фирма поясняват още, че по предприетите от частни съдебни изпълнители принудителни действия постъпват изключително малки суми, защото огромна част от приходите в община Велинград се изразходват касово. Според дружеството предстои да се разбере доколко тези действия са законни.

От община Велинград коментираха за новините на Телекабел ТВ, че в следващите дни кметът Костадин Коев ще излезе с официално становище по темата и отправените към него и общината обвинения.

telekabeltv.bg

velingradnews

Свързана публикации

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *