Заради пандемията ученици в гр. Ракитово получиха със закъснение наградите от конкурс на Пловдивската Митрополия

 Заради пандемията ученици в гр. Ракитово получиха със закъснение наградите от конкурс на Пловдивската Митрополия
Години наред учениците от СУ „Св. Климент Охридски“ участват в Националния конкурс „Въведение Богородично“, организиран от Пловдивска света Митрополия. Конкурсът е посветен на един от най-хубавите празници – Деня на християнското семейство (21 ноември) и през 2020 година се проведе за седми пореден път.
Ученици от училището отново заеха призови места в различните възрастови категории, като участваха с разкази и есета, посветени на празника.
На първо място се класираха:
Даная Кадурина, Радослава Башева, Георги Попчев, Ивон Пейчинова и Лиляна Пелева.
Второ място заеха:
Петя Гелина, Гергана Атанасова и Спас Терзиев.
На трето място се класира Румяна Бозаджийска.
Учителите, Цветка Янушева-Баева, Мария Мирова, Анна Пейчинова, Надежда Тодорова и Мартина Симидарева, подготвили учениците за достойното им представяте, също получиха грамоти с признателност към труда им.
Поради създалата се противоепидемична обстановка, учениците и техните учители получиха грамотите си със закъснение. По време на неделната литургия отец Стоил лично награди участниците. Освен грамоти, те получиха и подаръци, подготвени от църковното настоятелство. Отец Стоил пожела на всички да бъдат здрави, за да постигат още много творчески успехи, с които да продължават да прославят нашето Ракитово. Към учителите той се обърна с благодарност и признание за неуморния труд. Пожела им също така да продължават да поддържат пламъка на знанието и духовността на своите ученици.
източник: Fb-страница на СУ „Св. Климент Охридски“- гр. Ракитово
31-03-2021

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *