Защо беше отстранен управителят на болницата във Велинград?

 Защо беше отстранен управителят на болницата във Велинград?

Според д-р Данчо Грудев развитието на болницата не е в интерес на частно лечебно заведение

В края на миналата седмица медици от МБАЛ-Велинград и жители на града опитаха да блокират гласуване в Общинския съвет и да попречат на уволнението на управителя д-р Данчо Грудев.

На извънредна сесия кметът на общината Костадин Коев поиска преждевременното му отстраняване, защото „харчи безконтролно пари, без да се допита до общинарите“. В крайна сметка общинарите одобриха смяната на управителя на болницата.

„За 7 месеца удвоих приходите на лечебното заведение и привлякох много медицински специалисти, каза в „Тази сутрин“ д-р Грудев, който пое управлението на МБАЛ-Велинград след конкурс през май 2022 г.

Според него развитието на болницата не е в интерес на частно лечебно заведение, което се намира на метри от общинската болница. Сред жителите на Велинград пък има притеснение, че целта е да се приватизира общинското лечебно заведение.

Кметът на Велинград Костадин Коев заяви, че категорично не става въпрос за продажба на болницата или за публично-частно партньорство. Той напомни, че принципал на общинската болница е Общинският съвет и не може да се правят ремонти и да се купува апаратура без разрешението му.

Отчет д-р Грудев е дал в социалните мрежи, но не и пред общинския съвет, аргументира се кметът. По думите му политически сили се опитват да използват казуса в кампанията си.

Гледайте повече във видеото!

btvnovinite.bg

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *